Noppamumman rahasto tukemaan elämänmakuista kylää 

Nopankyläläinen Aino Rintamäki eli lähes 100 vuotta. Hänet tunnettiin monien ihmisten keskuudessa Noppamummana. Nimestä on tullut käsite.

– Noppamummalle kotikylä oli kaikki kaikessa. Yhteistä elämää ennättivät Armas ja Aino Rintamäki elää yli 75-vuotta. Mummaa kiinnosti loppuun asti kylän asiat ja hän eli muistoissaan niissä maisemissa. Lasten hyvinvointi, perinteet ja kaikenlainen toimeliaisuus olivat tärkeitä. Käsityö oli aina lähellä, muistelee tyttärentytär Tuula Peltoniemi mummaa ja hänen suhdettaan Nopankylään.

Kesäkuussa 2017 poisnukkuneen Ainon omaisten toiveesta mahdolliset muistamiset osoitettiin Nopankylän kyläseuralle. Noppamumman tarina, Ilmajoki ja Nopankylä ovat marraskuussa julkaistussa Suomen Vanhempainliiton 110-juhlavuoden teoksessa Silminä siniset tähdet. Teoksessa annetaan ääni vanhemmuudelle ja kasvatusyhteistyölle. Teoksesta otettu 5000 kappaleen painos on jaossa valtakunnallisesti ja se löytyy myös verkkojulkaisuna.

-Tuntuu oikeutetulta, että Noppamumman elämänjälki tuntuu ja näkyy juuri siinä asuinpiirissä missä hän eli, toteaa Tuula Peltoniemi kaikkien omaisten puolesta. Toivomuksemme on kuultu ja arvostamme sitä suuresti. Lämmin kiitos jokaiselle muistamisesta. Noppamumman rahastoon voi jatkossa lahjoittaa niin yksittäiset henkilöt kuin yritykset ja yhteisöt.

Nopankylän kyläseura kunnioittaa jatkossa Aino Rintamäen muistoa ylläpitämällä jatkossa Noppamumman rahastoa. Rahaston avulla tuetaan eri tavoin kyläläisten yhteenkuuluvuuden kokemusta ja hyvinvointia. Noppamumman rahasto avattiin Nopankylän koulun Itsenäisyyspäivän juhlassa 2.12.2017.

-Kyläseura ottaa mielellään ehdotuksia vastaan erilaisista avustuskohteista ja toiminnasta. Olemme kovin kiitollisia, että tällä tavoin halutaan tukea kylän aktiivisuutta ja tehdä hyvää kylän asuinpiirin ja yhteisön hyväksi, linjaa kyläseuran puheenjohtaja Vesa Pihlaja-Kuhna. Noppamumma-käsitteen säilyttäminen on osoitus jatkuvuudesta, elämänmakuisesta kylästä seuraavatkin 100 vuotta.

Noppamumman-rahasto julkistettiin Nopankylän koulun Suomi 100-vuotta juhlassa 2.12.2017.

*************************************************************************************

Aino Rintamäen  muistotilaisuudessa luettu adressi. Kirjoittanut Reetta Kananoja, Nopankylän kyläseura ry.

”Rakastit kylääsi ja kotoa sen siellä tapasit nuoruuden rakkauden. Sait puolison Armaan, ja parhaan. Siellä työtä teit ja hoidit perheen, koit tuulet, tuiskut ja auringon säteet, suuren onnen menetykset, äidin murheen. Ei tainnuttanut luonnetta lempeää, elämän kohtalon eri säikeet, Vaan muistamme katsettas hymyilevää, rauhaisaa puhettas ymmärtävää. On kylätie nyt kuljettu loppuu, on portti auennut uuteen, ikuiseen rauhaan ja lohtuun. Meille on jäänyt kiitos ja kaipuu, päämme nöyrästi siunaamaan taipuu.”

*************************************************************************************

 


Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s