Hukattu mahdollisuus

Keväällä meillä heräsi kylässä uskomaton säpinä ja täpinä, kun kuulimme, että lastenkotiyrittäjä olisi kiinnostunut vuokraamaan Kalajaisten leirikeskuksen. Emme olleet uskoa asiaa oikein edes todeksikaan. Asia eteni kunnankin taholla positiiviseen suuntaan ja vielä pari viikkoa sitten suunnitelman toteutus näytti mahdolliselta, kunnes…

…torstain 10.10.2013 Ilmajoki-lehdestä saimme lukea kylämme kannalta ikävän uutisen. Kunnanhallitus oli päättänyt äänin 6-5 kannattaa kunnanjohtaja Seppo Pirttikosken esitystä siitä, että Kalajaisten leirikeskusta ei vuokrata Käpyranta Oy:lle. Käpyranta Oy:n liikeidea oli perustaa leirikeskukseen lastenkoti seitsemälle lapselle. Lyhyesti tiivistettynä yritys olisi tuonut kuntaan uusia työpaikkoja, asukkaita ja verotuloja. Nopankylän kannalta lastenkoti olisi tuonut kyläämme lisää lapsia ja turvannut osaltaan koulumme säilymistä, tiivistänyt kylän yhteishenkeä ja ylipäänsä lisännyt tekemisen meininkiä.

Faktat kaavaillun yritystoiminnan hyödyistä puhuvat kunnanhallituksen päätöstä vastaan ja monet kuntalaiset ja kyläläiset ihmettelevätkin lopputulosta. Yrittäjäehdokkaiden läpikäymä prosessi ja lopullinen päätös eivät myöskään tue Ilmajoen markkinoimaa mielikuvaa yrittäjä- ja kyläystävällisenä kuntana. Toivottavasti jokainen vuokrausta vastustanut päättäjä on asiansa takana ja esittää nyt omat hyvät ja konkreettiset ideansa budjettilaskelmineen Kalajaisten leirikeskuksen toiminnan uudelleenvirittämiseksi ja kylämme elinvoimaisuuden lisäämiseksi.

“Alueet eivät suinkaan kuole siihen, että tekisivät jotain väärin, vaan siihen, että ne jatkavat aikanaan oikeiden asioiden tekemistä liian pitkään.”  Tätä tutkija Timo Aron esityksestä poimittua ja mukailtua ajatusta on jokaisen, etenkin päättäjän, hyvä pohtia. Alueen kehittäminen ja kehittyminen vaatii rohkeutta ja notkeutta. Tätä olisi ollut kuntaan tarjolla. Mahdollisuus hukattiin.

Toivomme Kyläseuran puolesta yrittäjille menestystä. Tämän kirjoituksen osia on julkaistu myös Ilmajoki-lehden mielipidekirjoituksena 15.10.

-Nopankylän kyläseura


Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s